Technologie

„de toekomst is nu“

geautomatiseerde ontwatering

Door sterk veranderende klimatologische omstandigheden om ons heen is de DrainTalent ontwikkeld als stuk gereedschap om de conditie van een bodem digitaal te managen.

Ondergrondse beluchting, bewatering en ontwatering zijn een aantal functionaliteiten van de DrainTalent. Deze zijn van cruciaal belang om het resultaat te bereiken dat een ideale bodem behoeft.

digitale precisie

Werken, verbouwen of sporten op een te natte (of juist te droge) bodem kan erg vervelend zijn. Soms is de bodem zelfs onbruikbaar.

Elke ondergrond heeft specifieke waarden nodig die de bodem optimaal maken. Dit noemen we de wenswaarden. De kwaliteit van de bodem bepaalt mede de prestaties en eventuele bijkomende risico’s (denk aan blessures) van de gebruikers en moet dus zo dicht mogelijk bij die wenswaarden blijven. De DrainTalent zorgt hiervoor met digitale precisie.

de perfecte bodem

Van ongeschikte grond naar de perfecte bodem in slechts een fractie van tijd

  • Snel en effectief
  • Reageert automatisch op de weersomstandigheden
  • Gemaakt voor afvoer en toevoer van water en lucht
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Overbrugt grote afstanden en oppervlaktes
  • Op afstand te regelen via telefoon, tablet en pc
  • Innovatief gepatenteerd systeem

Intelligent, effectief en efficiënt

Het systeem meet neerslag, temperatuur en luchtvochtigheid met grote nauwkeurigheid. Het reageert daarmee autonoom op weersomstandigheden. Daarnaast houdt het systeem ook rekening met de zoninstraling en wind, die invloed hebben op de mate waarin de grond van nature droogt. Deze nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid zijn de basis van de goede werking. De benodigde sensoren, waaronder de regensensor en de conductiesensor, zijn door ons eigen team ontwikkeld.

Doordat de bodem van onderuit bevochtigd wordt, is een sproei-installatie overbodig. Bovendien wordt de grond gelijkmatig behandeld, waardoor er geen verschillen ontstaan binnen het oppervlak. Het bevochtigen is dus effectiever en efficiënter.

Het systeem verzamelt daarnaast cloud-based informatie. Hierdoor kunnen de instellingen continu worden verbeterd.

Voortdurend wordt er met een team van engineers doorontwikkeld op zowel componentenbasis als softwarebasis. Er kunnen remote updates doorgevoerd worden om het proces constant te blijven verbeteren.