NIEUWS

Meest gestelde vragen - voetbalvelden

Een pompsysteem om de bodemconditie op peil te houden en te verbeteren.

De DrainTalent voegt water toe of onttrekt water  aan de bodem.

En houdt daarmee de vochthuishouding in de bodem dichtbij de wenswaarde.

 

De DrainTalent voegt ook meststof toe en kan dit proportioneel aan het water meegeven.

Daarmee worden meststoffen op maat gematigd in concentraat over langere periodes afgegeven.

 

De DrainTalent kan tot 70.000 l / h aan zuurstof meegeven in het drainsysteem.

Daarmee wordt de bodem van onder belucht (vanuit de drainage).

Afhankelijk van de bodem opbouw en structuur kan de DrainTalent water onttrekken.

Doorlaatbaarheid en opbouw zijn hier essentieel, de DrainTalent maakt elke bestaande bodem beter doorlaatbaar door de betere beluchting en minder dichtslaan van de toplaag doordat beregening niet meer hoeft. De maximale waterzijdige capaciteit van de DrainTalent is 200 m3/h.

Als de DrainTalent over voldoende water aanvoer kan beschikken zorgt de DrainTalent zelfs na groot onderhoud voor ruim voldoende vocht in de bodem. Het grootste voordeel is dat de DrainTalent de beregening 24/7 automatisch regelt.  Zo kan de DrainTalent water geven terwijl er een competitie gespeeld wordt (!) en zorg dragen voor een hoge mate van continuïteit. Beregening is dan dus niet meer nodig.

De DrainTalent verzet maximaal 360.000 liter / h lucht door de drainbuizen.

Deze lucht bevat ongeveer 21% zuurstof. De zuurstof wordt op een voordruk in de drain verzet en bereikt op deze manier het wortel-bed. Ook wordt bij het ontwateren gebruik gemaakt van een luchtstroom, de luchtstroom wordt met onderdruk door de drainage aangezogen en zorgt op deze manier voor een toevloed van zuurstof vanaf de bovenzijde grasveld, ook op deze manier zorgt het voor een toevloed van zuurstof bij het wortel-bed.

De DrainTalent pompt grondwater op, en laat het ondergronds, waarop het wordt toegevoegd aan de drain en door het wortel-bed kan worden opgenomen, het overschot zakt weer naar beneden. Onderhandeling en of bespreking met de waterschappen moet nog uitsluitsel geven of dit onder sproeien valt.

Waterzijdig kan de grootste DrainTalent 3 tot 4 sportvelden aan, echter dit wordt mede bepaald door de onderlinge afstand van de velden. Langere leidingen geven langere response tijden voor de regelingen, maximale afstand te overbruggen door leidingen is 100 meter. Ook maken de kosten van de kleppenblokken die moeten worden toegepast mede uit wat het meest gunstige is.

Response tijden bij water onttrekken worden bij meerdere velden altijd vermenigvuldigd met het aantal velden. Alleen bij het water geven kunnen response tijden gelijk blijven.

De DrainTalent heeft een maximale capaciteit van 50.000 l/h. water geven.

Op een zonnige dag in juli bij 30 graden en een beetje wind heeft een grasbodem een enorme verdampings-waarde. Proefvelden hebben ons aangetoond dat er in dit geval 250.000 l water nodig is per 24 uur. Daar de DrainTalent dit verzorgt 24/7 heeft de bodem een buffer die ruim voldoende is om de dag door te komen.

Bij het bewateren ongeveer 700w

Bij het ontwateren ongeveer 2Kw

Bij het beluchten ongeveer 1,2Kw

Bij het bemesten ongeveer 800 w

 

Aansluitwaarde van de DrainTalent is afhankelijk van het formaat, 16/32 A 400v

Nee. Dit wordt geheel overgenomen door de DrainTalent.